Ezek az ételek károsítják az agyadat! TOP-7

0
23

A táplálkozás, a közérzet, a hangulat és az agyműködés közötti kapcsolat bizonyított tény. Minél idősebb az ember, annál fontosabb az egészséges étrend, amely gátolja az életkorral összefüggő kognitív hanyatlást és lassítja a demencia kialakulását. De minden éremnek van egy másik oldala. Vizsgáljuk meg közelebbről az agyat károsító ételeket. Ha gyakran eszi őket, a test figyelemeltereléssel, rossz hangulattal, lassú reakcióval reagál. Tehát nincs messze a depressziótól.

Minél előbb kezdi el harcolni a rossz szokásokat, annál nagyobb esélye van az egészséges és boldog öregségre. Nem kell azonnal vegánnak lenni, vagy bonyolult diétával bajlódni. Elég több elemet eltávolítani az étrendből.

Ezek az ételek károsítják az agyadat! TOP-7

A legjobb 7 legrosszabb étel, amely károsítja az agyat

  1. Transzzsírok. A tejet, a túrót, a húst nem vesszük figyelembe. Az ember számára természetes táplálék nem károsítja a testet. A probléma az ipari transzzsírok, amelyek szó szerint minden csomagolt tömeges élelmiszerben bőségesek. A margarin, a chips, a keksz, a konzervek függősége az első lépés az Alzheimer-kór és a szenilis demencia felé. A transz-zsírok magas fogyasztása rontja a memóriát és súlyosan csökkenti a kognitív teljesítményt.
  2. Édes italok. Az energiaitaloknak, kólának, limonádéknak és még azoknak a keverékeknek is, amelyeknek gyümölcslevek leple alatt árulnak minket, gyakorlatilag nincs tápértékük, és természetesen nem hasznosak. A cukros italok rendszeres fogyasztása tele van a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásával, a megnövekedett koleszterin- és vérnyomással, valamint a kognitív károsodással. A fruktóz és a mega-koncentrált édesítőszer rontja a tanulási képességet, negatívan befolyásolja a memóriát és blokkolja az új neuronok képződését az agyban.
  3. Finomított szénhidrátok. Forrás – feldolgozott gabonatermékek. Íze nem feltétlenül édes, emésztése során azonban káros cukrokra bomlik. A teljes kiőrlésű gabonákkal ellentétben nem tartalmaznak élelmi rostot és egyéb tápanyagokat, de magas glikémiás terhelést jelentenek. Fogyasztásuk eredménye ugyanaz, mintha rendszeres cukrot eszel. A testfelesleg memóriazavarhoz vezet, különféle gyulladások kialakulását váltja ki, és megduplázza a mentális rendellenességek kockázatát.
  4. Félkész termékek . A feldolgozás és a csomagolás során sok hasznos komponens veszít el helyettük: só, zsír, cukor. Kétségtelen, hogy a félkész termékek kényelmesebbé teszik életünket és időt takarítanak meg. Csak miattuk az elfoglalt amerikaiak tömegesen elhíznak. Az orvosok az ilyen típusú ételfüggőséget a vér-agy gát, a membrán megsértésével társítják, amely felelős az agy káros anyagokkal szembeni védelméért.
  5. Alkohol . Az alkoholtartalmú italok agyra gyakorolt hatása kétségtelen, ha figyelembe vesszük, hogy hány hülyeséget követnek el emberek befolyásuk alatt. Többkötetes értekezés írható arról, hogy mennyire károsak. Mivel egy ilyen feladat nem éri meg, csak megjegyezzük, hogy az alkoholisták általában memóriaproblémáktól, tudatzavaroktól és mentális instabilitástól szenvednek.
  6. Magas higanytartalmú halak. Potenciálisan káros: tonhal, kardhal, márna, cápa, makréla. Ezeknek a halaknak a húsában a higany szintje ezerszer magasabb, mint abban a vízben, amelyben élnek. A neurotranszmitterek veszélyeztetése helyett fogyasszon biztonságos, rendkívül egészséges omega-3-ban, foszforban, vasban, cinkben és magnéziumban gazdag fajtákat. A lazac, a hering, a lepényhal, a szürke tőkehal és a sovány fajták fontos és szükséges kiegészítések az étrendhez.
  7. Aszpartám . A népszerű édesítőszer szintén nem biztonságos a tudósok szerint. És bár a gyártók esküsznek arra, hogy az aszpartám ártalmatlan, a tesztek mást bizonyítanak. A kémiai stresszor csökkenti a tanulási képességet, ingerlékenységet, depressziót okoz. Az ezt a cukorpótlót tartalmazó üdítők szeretete növeli a stroke kockázatát, és tele van idő előtti demenciával.
OLVASS TOVÁBB:  14 tipp az élet újrakezdéséhez

Legközelebb, amikor keze ízletes csemegéhez nyúl, ne feledje, hogy ez az egyik legrosszabb étel, amely befolyásolja az agyat. Nem nehéz ellenállni, főleg, hogy megmenti magát a súlyos egészségügyi problémáktól.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét